Pappa lämnade 2-åring att dö i bilen

Justin Ross Harris från Atlanta lämnade sin knappt tvåårige son en kokhet bil under en hel arbetsdag. Nu döms 36-åringen till livstids fängelse för mord på den lille sonen.

ANNONS
|

Det var i juni 2014 som Justin Ross Harris låste in sin knappt tvåårige son i sin bil, istället för att lämna honom på förskolan. Sonen förblev inlåst i den stekheta bilen under hela arbetsdagen, rapporterar CNN.

Det var först vid 16-tiden på eftermiddagen när mannen skulle köra till en biograf i närheten av arbetsplatsen, för att se en film, som han upptäckte den livlöse sonen i bilen. Han stannade till på en parkeringsplats vid ett shoppingcentrum och drog ut den döde sonen ur bilen.

Personer som bevittnade händelsen har tidigare uppgett att Justin Ross Harris verkade mycket illa berörd.

ANNONS

Levde dubbelliv

Men historien slutar inte där. Polisens förundersökning visade att den 36-årige mannen ska ha utbytt sexuella meddelanden och bilder med 6 unga kvinnor samma dag som hans son dog. En av kvinnorna visade sig vara minderårig.

Det visade sig att Justin Ross Harris ska ha levt något slags dubbelliv, uppger CNN. Hans fru och övriga familjemedlemmar såg honom som en omhändertagande fader och god make, när han i själva taget hade sexuellt umgänge med minst två minderåriga flickor och köpte sex av prostituerade.

Ross Harris försvar hävdade att hans sexuella vanor, inte hade något med sonens död att göra.

Mer än livstid

Justin Ross Harris har nu dömts till livstids fängelse för mord på sonen. Dessutom är han dömd till ytterligare 20 år för vårdslöst beteende mot barn, samt ytterligare 10 år för sexuellt umgänge med minderårig.

ANNONS