Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/7

Panik på t-banestation – många skadade

Mitt i fredagsrusningen utrymdes tunnelbanestationen Oxford Circus i centrala London, eftersom man initialt misstänkte en terrorattack. De uppgifterna visade sig senare vara felaktiga. Enligt polisen började två män gräla på plattformen och sedan utbröt panik. 16 skadades, varav de flesta lindrigt. Det finns inte några tecken på att skott ska ha avlossats.

Londonpolisen fick klockan 16.38 lokal tid flera larm om skottlossning och hanterade det som en "terrorrelaterad" händelse i de centrala shoppingkvarteren under Black friday.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Ett stort antal beväpnade poliser larmades till tunnelbanestationen där människor sågs springa skrikande från platsen, rapporterar BBC.

– Folk sade att de hörde skott och paniken spred sig, sa kanalens reporter.

Fick söka skydd

Men polisen hittade inga misstänkta eller skottskadade och inte heller något spår av skottlossning, enligt ett uttalande.

Kort därpå kom beskedet att händelsen vid tunnelbanestationen vid Oxford Circus var över.

"Vår insats mot #Oxfordstreet har nu dragits tillbaka. Om du har sökt skydd inne i en byggnad, var vänlig lämna denna och följ polisens anvisningar om du behöver hjälp", skriver polisen på Twitter.

Flera personer skadades i tumultet och trängseln som utbröt. Sju personer vårdades för lättare skador på plats och ytterligare nio fick föras till sjukhus. En av dem som togs till sjukhus skadades svårt i benen, enligt sjukvården NHS.

Söker två män

Orsaken till panikutbrottet tros vara två män som började gräla på plattformen, enligt den brittiska transportpolisen BTP. Polisen vill nu komma i kontakt med männen och har släppt övervakningsbilder på dem. De uppges inte vara misstänkta för något.

Stationerna Oxford Circus och närliggande Bond Street stängdes strax efter händelsen men kunde öppna efter lite mer än en timme.

TT

Mest läst