NYA UPPGIFTER: IS i ny massaker av civila

Befaras ha mördat 175 arbetare i en cementfabrik, rapporterar the Independent.

ANNONS
|

Det var på torsdagen som GPrapporterade om att drygt 300 anställda vid al-Badia Cement Company utanför den syriska huvudstaden kidnappats.

Fabriken ifråga ligger nordöst om Damaskus, i ett område där terrornätverket IS ökat sin närvaro den senaste tiden.Nu kommer uppgifterna om att 175 av dem dödats av IS, uppgifter somReuters fått från källor inom den syriska militären. Det rapporterar brittiska the Independent.

Reuters ska senare ha varnat för trovärdigheten i deras källa, och poängterat att uppgifterna ännu inte är bekräftade. Vad som hänt med samtliga 300 arbetare är fortfarande inte känt, rapporterar Sky News.Uppgifter från statlig media i Syrien ska ha gjort gällande att runt 125 av detillfångatagna arbetarna setts i IS-fordon i den närliggande staden Jeiroud, enligt the Independent.

ANNONS

- Vi har inte kunnat få tag på våra familjemedlemmar sedan måndagseftermiddagen då Daesh (läs: IS) attackerade fabriken, har en anhörig sagt till AFP, skriver the Independent.

Under de senaste dagarna ska de ha varit strider mellan IS och regeringsstyrkor, rapporterar the Independet. ISska ha försökt få kontroll bland annatöver en närliggandeflygbas, Dumeir, men motats tillbaka.

ANNONS