Nya snabbmatstrenden - Hamdog

ANNONS
|

Tidigare i år började Mark Murray i Australien att tillaga och sälja den något oortodoxen maträtten "Hamdog" - som är både hamburgare och varmkorv i ett och samma bröd. Han lanserade från början sin uppfinning i den australiska motsvarigheten till entreprenörssåpan Draknästet. Vid lansering var folk, enligt skaparen, som galna i matkreationen.

- Folk har kommit hit från överallt för att uppleva en hamdog. När det var som mest att göra gjorde vi en ny hamdog var 15:e sekund, sa han tillNews.com.auvid lanseringen.

Än så länge finns den udda skapelsen bara i Australien, men om snabbmatstrenden tar skruv lär den komma till Sverige så småningom. Patentet på maträtten utfärdades redan 2009, enligt BBC, men först i år blev snabbmatsdrömmen verklighet.

ANNONS

Mark Murrays "Hamdog", har kallats den senaste trenden inom snabbmat och sägs blanda det bästa från både hamburgaren och varmkorven. Den har också uppmärksammats av kändisar som skådespelaren Samuel L Jackson.

- Du kan göra massor med saker med den, sa han när han medverkade i The Tonight Show with Jimmy Fallon.

Åsikterna om maträtten är god eller inte lär vara lika omtvistad som huruvida det är gott med pommes frites, eller rent av en hel hamburgare på en pizza. Men i Australien verkar den hittills ha gått hem. Enligt HamdogsFacebook-sidahar han också börjat tillverka formar för det speciella bröd som är designat för att rymma både en hamburgare och en varmkorv.

ANNONS