New York tar krafttag mot utfläkningar

ANNONS
|

Knôkfull vagn i rusningstrafik och någon har valt att sätta sig på sätet bredvid sin egen väska. Känner du igen scenariot?

Väskor på sätena och bredbenta medpassagerare är ett återkommande irritationsmoment i kollektivtrafiken världen över. För att få bukt på problemet ska MTA, företaget som driver kollektivtrafiken i New York, lansera en kampanj för att passagerare ska tränga ihop sig, rapporterar tidningen Am New York.

– Vi måste fokusera på det här så att folk förstår att det är rätt sak att göra. När det gäller de värsta förbrytarna och artighet inte fungerar, då måste man börja ingripa, säger företagets styrelseledamot, Charles Moerdler, som öppnar för att förbjuda passagerare från att bära väskor på ryggen.

ANNONS

Själv fick Moerdler upp ögonen för platsproblemet när han åkte kollektivt med sitt barnbarn, vars väska ”stack ut ett par kilometer” från kroppen.

– Jag tror att du borde få bort dem från ryggen och ner på golvet så att de inte träffar folk när du gör en oavsiktlig rörelse, säger Moerdler.

Kampanjen kommer att lanseras i början på nästa år och består av skyltar och möjligen även högtalarutrop som ska påminna resenärer att ta hänsyn till varandra.

ANNONS