New York tar bort gratis wifi – efter porrsurfande

400 kiosker med gratis wifi hade placerats ut i New York. Nu stängs uppkopplingen av, efter problem med porrsurfande och för hög musik.

ANNONS
|

För ett år sedan började det placeras ut wifi-kioskar i New York, där det skulle gå att surfa gratis. Det är ett infrastrukturprojekt som ska omvandla de gamla telefonkioskarna till moderna surfstationer där det även går att ladda telefonen,kolla kartor och väderprognos.

Nu stängs internetuppkopplingen av vid hundratals av wifi-kioskarna, rapporterar New York Post.

Orsaken ska vara att kioskarna ska ha använts av människortill att bland annatporrsurfa, lyssna på högljudd musik, dricka alkohol och ta droger.

Man juckade mot kiosk

För bara några dagar sedan chockades folk som passerade wifi-kioskenpå tredje avenyn i höjd med 31:a gatan. En man ska enligt ett vittne ha "juckat entusiastiskt" mot kiosken. New York Post beskriver hur mannen ska ha suttit på en hink och lutat sig tillbaka med ett stort flin samtidigt som han kelade med wifi-kiosken.

ANNONS

Den här typen av händelser verkar vara det har lett till att många av kioskarna nu har blivit utan internet.

– Det var bekymmer med lösdriveri och folk som använde kioskarna för länge. Borgmästaren tar därföritu med de här problemen nu, säger Natalie Grybauskas, talesperson vid stadshuset, till tidningen.

8 000 kiosker planerade till år 2023

Det kommer fortfarande gå att besöka hemsidor som hör till till exempelmyndigheter och polisen. Men ett filter har införts som kan blockera andra hemsidor.

Nästan 400 wifi-kioskerhar redan placerats ut längs med New Yorks trottoarer, istället för de gamla telefonkioskerna.

Omkring 8 000 är planerade att vara på plats till år 2023.

ANNONS