Netanyahu misstänkt för korruption - förhördes

Israels premiärminister Benjamin Netanyahu är misstänkt för korruption, rapporterar flera Israeliska medier. Under måndagen förhördes han, skriver New York Times. - Allt det här kommer att gå om intet, eftersom det inte finns någonting, har Netanyahu sagt upprepade gånger angående anklagelserna, enligt tidningen.

ANNONS
|

Flera israeliska medier rapporterar om att en brottsutredning har inlettsgällande korruption. Israels premiärminister Benjamin Netanyahu misstänksför att hatagit emot olovliga gåvor och tjänster, bland annat.Enligt den israeliska tidningen Haaretz ska gåvorna varit till ett värde av tusentals shekels.

På måndagen besökte polis premiärministerns hem för att hålla förhör med honom, skriver New York Times. I israeliska medier florerar nu bilder på hur en polisbil dyker upp utanför bostaden.

- Allt det här kommer att gå om intet, eftersom detinte finns någonting, har Netanyahu sagt upprepade gånger angående anklagelserna, enligt New York Times.

Polis vill inte uttala sig

Dock har israelisk polis så väl som justitieministeriet valt att varken bekräfta eller dementera uppgifterna. I stället har man hänvisat till att ett formellt uttalande kommer att komma.

ANNONS

Det är inte första gången som Benjamin Netanyahu har varit inblandad i polisiära undersökningar. I samtliga av fallen har det inte lett till något åtal.

Ett allvarligt fall

Enligt lokala medier gäller utredarna kollar på två separata fall, varav det ena är mer allvarligt än det andra. Hittills finns det relativt få uppgifter gällande det mer allvarliga fallet.

Den mindre av de två misstankarna gäller, enligt tidningen Haaretz, att både israeliska och utländska affärsmän gett tjänster och favörer till Netanyahu och hans familj. Under den gångna hösten har den israeliska polisen tagit affärsmannen Ronald S Lauders vittnesmål, en person som står Netanyahu mycket nära.

"Häxjakt"

Netanyahus administration hävdar att premiärministern utsätts för en "häxjakt" och uttalade sig tidigare i veckan i de lokala medierna om anklagelserna.

- Ett försök att ersätta premiärministern vid valurnorna, något som accepteras i demokratier, skrev man i uttalandet.

ANNONS