Misstanken: Gömde sin mördade far i garderoben i månader

Den unge danske mannen misstänks ha strypt sin pappa under ett slagsmål. Polisen misstänker att sonen sedan packade ner sin fars lik i en soppsäck som han sedan gömde i en garderob. Nå åtalas den 22-åringe sonen misstänkt för mordet som skedde för snart två år sedan.

ANNONS
|

I nära tre månader låg den mördade 63-åringen gömd i en sopsäck i en garderob i radhuslängan i Esbjerg i Danmark. Samtidigt levde hans son som vanligt i bostaden.

Misstanken är att pappan mördades den 20 oktober 2014. Polisen misstänker att pappan mördades genom strypning efter ett slagsmål med sin idag 22-årige son. 63-åringen hittades efter att hans bekanta ringde polisen efter att de förgäves försökt komma i kontakt med honom en längre tid.

När liket hittades den 21 januari 2015, tre månader efter mordet, var stanken outhärdlig i bostaden.

Nära två år efter mordet åtalas nu sonen, rapporterar Ekstra Bladet.

ANNONS

Rättegången startar den 8 september och beräknas ta sex dagar.

Enligt stämningsansökan som Ekstra Bladet har tagit del av menaråklagaren att 22-åringen har en psykiskt störning somgör att han inte kandömas till fängelse. I stället yrkar åklagaren Christina Korsgaard Andersen enligt åtalet att han bör dömas till sluten rättspsykiatrisk vård med särskild utskrivningsprövning.

Mamman: "Jag är chockad"

Något motiv till mordet har inte klarlagts offentligt enligt Ekstra Bladet som inte har lyckats få någon kommentar från åklagare eller polis. Det är också okänt hur 22-åringen ställer sig till mordmisstankarna.

Sonens mamma, som var frånskild från den mördade pappan innan mordet, menar att 22-åringen måste ha agerat i självförsvar.

Enligt familjemedlemmar som Ekstra Bladet har pratat med var förhållandet mellan fadern och sonen ansträngt. Vittnen har hävdat för tidningen att pappan ska ha varit våldsam mot sonen.

– Jag är väldigt chockad och upprörd över det som har hänt. Jag tror bara att min son ville försvara sig, säger mamman till Ekstra Bladet.

ANNONS