Misstänkta terrorister gripna av rysk säkerhetstjänst

Terrorister som planerat attacker i Moskva ska ha gripits av rysk säkerhetstjänst, rapporterar statsägda och regimvänliga ryska medier.

ANNONS
|

Statsägda mediet Sputnik och regimvänliga tidningen RT rapporterar att flera personer som uppges ha planerat en attack i Moskva den 9 maj har gripits. De misstänkta terroristerna ska ha planerat dådet i samråd med internationella terrorgrupper.

"Vi har hittat en stor mängd vapen, sprängämnen och annan terrorutrustning", ska den ryska motsvarigheten till Säpo, säkerhetstjänsten FSBha skrivit i ett meddelande.

Anledningen till att attacken skulle ske just den 9 maj beror på att "Victory Day" firas den dagen varje år till minne av Nazitysklands kapitulation 1945.

En källa inom FSBska ha berättat förryska nyhetsportalen life.ru, vilka RT citerar, att 12 personer ska ha gripits i en lägenhet i en Moskva-förort.

ANNONS

Utredare har funnit bevis på telefonkommunikation med terrorister i andra länder samt ett bibliotek med extremistlitteratur. De gripna ska ha tagits till FSB-kontoret i Lubyanka. Två barn, som bodde i lägenheten, har blivit placerade på ett specialistsjukhus tills vidare.

ANNONS