Misstänkt styckmord på dansk gängmedlem

En 25-årig gängmedlem tillhörande grupperingen Satudarah MC ska ha kidnappats, dödats och sedan styckats. Det rapporterar flera danska medier. Polisen bekräftade under tisdagseftermiddagen att de hittat ett lik.

ANNONS
|

Den 25-årige mc-gängmedlemmen har varit spårlöst försvunnen i drygt en vecka.Nu misstänker man att han lemlästats. Det säger källor med insyn i gängmiljön till danska Ekstra Bladet,danska BToch danska TV2.

Under tisdagseftermiddagen bekräftade Köpenhamnspolisen att den hittat ettlik i en skog. Polisen bekräftar att kroppen tillhör den 25-årige gängmedlemmen från Satudarah MC, som varit försvunnen sedan slutet av augusti.

Liket hittades efter räder som polisen genomförde igår i Ballerup och på andra håll i Köpenhamn.Polisen skickade då ut ett pressmeddelande där de skrev att fallet handlade om ett misstänkt fall av frihetsberövande samt enmisshandel av en yngre man i Köpenhamn.

ANNONS

Den ena mannen lever och vårdas fortfarande på sjukhus. Den andra är den 25-årige gängmedlemmen, som saknats och vars kropp nu hittats.

Två misstänkta åtalades imorse

Under tisdagsmorgonen hölls häktningsförhandlingar bakom lykta dörrar vidrätten i Glostrup, en av Köpenhamns kranskommuner, med två män. Duon greps i samband med polisens insatser i Ballerup under natten mot tisdagen. Männen kommerhållas frihetsberövade under fyra veckor, beslutade rätten.

Eftersom förhandlingen hölls bakom lykta dörrar kan polisen inte avslöja vad de två männen anklagas för och på vilka grunder de har häktats. Men polisutredningen rör mord, frihetsberövande och misshandel.

De två offren, som båda är med i mc-klubben Satudarah MC, ska hakidnappats för en vecka sedan. Det rapporterade danska TV2 om först. Man misstänker nu att de hållits fångna i den aktuella lägenheten som genomsöktesi Hedeparken. Därefter fruktar närståendeatt den saknade25-åringenhar dödats och lemlästats. Detta enligt uppgifter från anonyma källor till såväl danska TV2, Ekstra Bladet och BT.

En lägenhet i Ballerup har hållits under bevakning hela natten - och även under tisdagsmorgonen. En av de två männen som nu häktats har kopplingar till adressen i Hedeparken, det rapporterar Ekstra Bladet.

Den yngre förnekar brott

En av de misstänkta serut att vara i 20-årsåldern.Det rapporterar danskaTV2.

– Han förnekar brott, sa domarenHans J. Christensen till danska TV2 under en kort paus i förhandlingen.

ANNONS

Den andra mannen ser ut att vara i 30-årsåldern. Det är ännu oklart hur han ställer sig till anklagelserna, rapporterar danska TV2.

Satudarah MC

  1. Grundades i Moorderecht, Holland, 1990. I Holland har klubben omkring 800 medlemmar fördelade på ett 30-tal lokalavdelningar, så kallade chapters.
  2. Global rival till fram för allt Hells Angels.
  3. Gängmedlemmar i Holland har gjort sig skyldiga till klassiska mc-relaterade brott som narkotikahandel, utpressning och vapenhandel.
  4. På kort tid har Satudarah öppnat lokalavdelningar i Spanien, Belgien,Tyskland och nu senast i Danmark,Sverige och Norge.
  5. Satudarah i Malmö ska ha bildats med flera tidigare medlemmarfrån det löst sammansatta gänget La Familia, som inte är ett mc-gäng.

Källor: Polisen, EkstraBladet, Expressen

ANNONS