Företaget Ride the Ducks har råkat ut för svåra olyckor tidigare. Här bärgas en farkost i Philadelphia efter en händelse 2010.
Företaget Ride the Ducks har råkat ut för svåra olyckor tidigare. Här bärgas en farkost i Philadelphia efter en händelse 2010.

USA: 17 dog i märklig båtolycka

Totalt 17 människor miste livet när en amfibiefarkost för turister kapsejsade nära Branson i delstaten Missouri i mellersta USA. Radiokanalen KSMU rapporterar att alla de omkomna har bärgats.

ANNONS
|

Sammanlagt 31 personer befann sig ombord på en "duck boat", som kan gå både på land och till sjöss, när farkosten havererade i sjön Table Rock. Olyckan hände under ett oväder med kastvindar.

Räddningstjänsten larmades till platsen omkring klockan sju på torsdagskvällen amerikansk tid (två på fredagsnatten svensk tid), sedan ett åskväder dragit in över området. Ett filmklipp inspelat av ett ögonvittne som befann sig på stranden visar två båtar guppande fram och tillbaka på de höga vågorna.

- Vår främsta prioritering är familjerna och våra anställda, som alla har drabbats av den här tragiska olyckan. Just nu försöker vi bistå myndigheterna i sök- och räddningsarbetet, sade Suzanne Smagala-Potts från företaget Ride the Ducks, som driver rundtursbåtarna.

ANNONS

Drygt ett halvt dygn efter haveriet uppgav ortens sheriff för radion att alla de saknade hittats, och att olyckan därmed krävt 17 liv.

Sju skadade vårdas på sjukhus , varav två i kritiskt tillstånd.

Den konstgjorda Table Rock-sjön är en populär turistattraktion vid Missouris gräns till granndelstaten Arkansas.

TT-AFP-Reuters

ANNONS