Minst 77 skadade efter explosion i södra Spanien

Minst 77 personer har skadats i en explosion i Velez-Malaga öster om Malaga i Spanien under lördagen.

ANNONS
|

Till en början uppgavs att fyra personer ska ha förts till sjukhus med allvarliga skador. Explosionen ska ha ägt rum i en restaurang i Velez-Malaga, rapporterar La opinion de Malaga.

Nyhetsbyrån Reuters rapporterade senare under kvällen att 77 personer skadats i explosionen och att fem av dessa var allvarligt skadade. Men det ska inte ha rört sig om livshotande skador.

Det ska vara en gasflaskasom fanns inne i restaurangens kök som exploderat.Kocken ska då haupptäckt vad som höll på att ske och ska då ha sprungit ut och varnat människor i området precis innan explosionen vilket kan ha räddat många från allvarliga skador.Borgmästare Antonio Moreno Ferrer kommenterade ärendet tidigare under kvällen.

ANNONS

– Den verkar ha berott på en gasläcka och överhettning som har lett till explosionen, sa han vid tillfället.

Borgmästaren sa också attdetta är en incident som kommer att kräva en omfattande utredning gällande restaurangens säkerhetsgaranti.

Enligt lokala medier skriver man vidare att det rör sig om minst 77 skadade personer, där 20 av dem ska vara lindrigt skadade medan de andra vårdas på sjukhus.

UD följer händelsen

Det är ännu oklart om några svenskar är skadade, men Utrikesdepartementet följer ärendet.

– I nuläget finns inga uppgifter om skadade svenskar, men svenska ambassaden i Madrid och konsulatet i Malaga står i kontakt med lokala myndigheter och följer händelsen, säger Elias Aneheim Ulvenäs på Utrikesdepartementets pressjour.

Velez-Malaga liggeri den sydliga spanska regionen Andalusien och explosionen ska ha inträffat under en festival i den historiska stadskärnan.

Vet du mer? Är du på plats? Kontakta GP!

ANNONS