Miljonbelopp skänktes till 89-årig glassförsäljare

Folk från hela världen skänkte pengar för att den omtyckte glassförsäljaren skulle ha råd att gå i pension.

ANNONS
|

I stadsdelen Little Village i Chicago har man länge kunnat se Fidencio Sanchez och hans glassvagn. Den numera 89-årige glassförsäljaren knuffar den hjulförsedda frysboxen längs med gatorna och ringer i en klocka för att locka till sig kunder. Varje morgon går han upp tidigt och börjar rulla den 20 kilo tunga glassvagnen framför sig. Vissa dagar tjänar han bara åtta dollar.Andra dagar när affärernagårbättre kan han få ihop 80 dollar. Fidencio brukar alltid ha ett leende på läpparna, men det är ett slitsamt arbete och vid 89-års ålder börjar hans knän protestera. Han var på väg att dra ner på tempot när hans dotter, som hjälpte till att försörja honom och hans fru,dog i somras.

ANNONS

Miljonbelopp samlades in via internet

En kund blev väldigt rörd av Fidencios historia och köpte 20 glassar för 50 dollar. Kunden startade sedan en kampanj på internet där han bad människor donera en slant för att Fidencio skulle kunna ha råd att ta ledigt och vila någon dag då och då.

– Jag tänkte att i bästa fall kanske vi samlar in 2 000 dollar. Så att han kan få en vecka ledigt. Men nu kan ha gå i pension, sägerJoel Cervantes Macias, som startade kampanjen.

I skrivande stund har insamlingen fått in 318 780 dollar på fyra dagar. Pengarna kommer från nästan 15 000 människor från hela världen och motsvara ungefär 2,7 miljoner kronor. Många blev berörda av Fidencio Sanchez och hans glassvagn. Själv hade 89-åringen inte bett någon om hjälp och var fast besluten att arbeta resten av sitt liv, trots att det hade börjat slita på hälsan.

– Jag vill säga tack och att jag blir väldigt glad. Snart ska jag sluta jobba, säger Fidencio Sanchez.

ANNONS