Melania Trump påstås ha brutit mot villkoren

Melania Trump kunde ha deporterats och bannlysts från USA om Donald Trump var president när hon arbetade som modell på 1990-talet, skriver Independent. Detta för att fru Trump jobbade som modell i USA - på besöksvisum.

ANNONS
|

1996 arbetade Melania Trump, då Knauss, som modell i USA under en resa som besökare i landet, vilket bryter mot de nuvarande villkoren för inresa till USA, enligt handlingar som erhållits av AP.

I de sju veckor hon befann sig i staterna för att arbetapåstås hon ha tjänat drygt 200 000 kronor, innan hon fick tillstånd att arbeta i landet, skriver Independent.

2001 ansökte Melania Trump om grönt kort i USA och 2006 blev hon amerikansk medborgare, utan att ha avslöjat att hon tidigare har arbetat i landet som besökare, skriver tidningen.

Enligt de nya reglerna som har införts av Donald Trump förra månaden, kommer immigrationsverket att prioritera ärenden med utländska medborgare som misstänks för bedrägeri eller liknande brott.

ANNONS

Melania Trump kunde ha utvisats

Melania Trump skulle sannolikt ha utvisats enligt Donald Trumps order från den 25 januari, om den hade varit i kraft vid den tidpunkten som Melania Trump arbetade som modell.

- Om den nuvarande verkställande order på inre verkställighet. Om orden hade varit i kraft vid den tidpunkten, då hon skulle hon verkligen ha varit en utlösande prioritet och kunna utvisas, säger Hasan Shafiqullah, biträdande advokat som ansvarar för invandringslagstiftningen enheten vid Aid Society Legal.

I teorin skulle Melania Trumps medborgarskap fortfarande kunna återkallas på grund av att hon medvetet har dolt fakta som är relevant för sitt medborgarskap.

Brutit mot reglerna

Donald Trump har beslutat att aktivt deportera människor som tekniskt sättbryter mot reglerna och insisterar också att invandrare som bryter mot amerikansk lag, ska lämna landet omgående.

En advokat som företräder Melania Trump berättar att han inte känner till handlingarna som erhållits av AP, men att sanningshalten i handlingarna bör kontrolleras.

Advokaten tillägger att han inte vill kommentera handlingarna som framkommit ytterligare.

ANNONS