Massiv polisjakt efter kidnappning i Oslo

Polisen i Norge har gripit två män som misstänks för en kidnappning i Oslo. En en tredje man i en bil med svenska registreringsplåtar jagas nu av polisen. – Vi söker efter en silvergrå Toyota, säger kriminalkommissarie Thor Martin Elton vid Oslopolisen.

ANNONS
|

Brottet ägde rum under torsdagsmorgonen vid en parkeringsplats i ett villaområdesöder om Oslo. Tre män i rånarluvor ska då ha kidnappat en för polisen okänd man.

– Vi fick larm om händelsen klockan 09.02. Ett vittne uppgav då att tre mäntvingat in en annan person i en bil. Uppgifterna bekräftades senare av andra vittnen. Enligt vittnesuppgifterna är den kidnappade personen en man i 30-årsåldern,sägerThor Martin Elton,kriminalkommissarie vid Oslopolisens sektion för organiserad brottslighet.

Enligt polisen är den kidnappade mannenfortfarande inte hittad. Under fredagen har polisen gripit två misstänkta män för inblandning i kidnappningen.

En misstänkt man uppges fortfarande vara på fri fot.

ANNONS

Polisen söker just nu efter en silvergrå Toyota Yaris av nyare modell.

– Enligt vittnesuppgifter hade bilensvenska registreringsplåtar som har stulits från en svensk varubil dagen innan kidnappningen, sägerThor Martin Elton.

Ägaren till varubilen som registreringsskyltarna har stulits från har enligtThor Martin Elton inget med kidnappningen att göra.

Kontakt med svensk polis

Han berättar att polisen i Norge har varit i kontakt med polisen i Sverige efter kidnappningen.

– Polisen i Sverige har hjälpt oss att komma i kontakt med ägaren av varubilen och har fått information om kidnappningen. Den svenska polisen fick då samtidigt uppgifter om registreringsnumret på den här bilen,säger kriminalkommissarieThor Martin Elton.

De gripna männen är enligt kommissarien norska medborgare. Den misstänkte mannen som fortfarande är på fri fot uppges också vara norsk medborgare.

Thor Martin Elton uppger att polisen söker efter den misstänkte kidnapparen med stora resurser.

– Vi utreder händelsen som en kidnappning med okänt offer och använder samtliga resurser som vi får tilldelade, sägerThor Martin Elton.

Vill inte kommentera något misstänkt motiv

Kommissarien utesluter inte att den misstänkte mannen har fört offret till Sverige.

– Vi kan inte utesluta något, men vår starkaste misstanke är att den efterlyste mannen befinner sig någonstans iØstlandet i Norge, sägerThor Martin Elton.

Har ni något misstänkt motiv till kidnappningen?

ANNONS

– Vi har våra hypoteser. Men vi har hypoteser från A till Å och att konkretisera våra hypoteser i media skapar bara massa spekulationer, sägerThor Martin Elton.

Polisen söker nu hjälp från allmänheten för kunna frita den kidnappade mannen från den efterlyste personen.

– Vi är framför allt intresserad av uppgifter om den här silvergrå Toyotan. Det är inte alls säkert att de svenska registreringsskyltarna sitter kvar på bilen. Troligtvis har mannen tagit av de här skyltarna nu och satt på originalskyltarna, säger Thor Martin Elton.

ANNONS