Polisen i Orlando pratar med anhöriga till besökarna till klubben, där en man öppnade eld.
Polisen i Orlando pratar med anhöriga till besökarna till klubben, där en man öppnade eld.

Mass-skjutning på gayklubb i Florida

Den skyldige till skjutningen på en gayklubb i Orlando i Florida är död. Polisen uppger att ett stort antal människor har skadats, men nämner inga dödsfall.

ANNONS
|

"Vi kan bekräfta att det rör sig om en situation med många offer", skriver Orlandopolisen på sitt Twitterkonto. "Skytten inne på klubben är död".

Enligt uppgifter i flera medier ska över 20 personer ha blivit skjutna. Det finns också uppgifter om att angriparen hade tagit gisslan inne på nattklubben, uppger bland andra BBC.

- Poliser går in för att söka igenom byggnaden och för att få ut människor, sade en källa vid polisen i Orlando tidigare till nyhetsbyrån AFP.

ANNONS

Bombgrupp inkallad

Räddningstjänsten har enligt lokaltidningen Orlando Sentinel kallat in en bombgrupp till klubben. Polisen uppger att "en kontrollerad explosion" har genomförts.

- Jag hörde plötsligt flera skott avlossas från entrén. Så fort folk hörde skott lade sig alla på golvet, säger Ricardo Almodovar, som befann sig på nattklubben, till Göteborgs-Posten.

Han lyckades fly medan skytten tog en kort paus, men fortsatte springa när han kommit ut ur klubben

- Det är så hemskt. Jag är så arg över att det här har hänt på Pulse som alltid har varit en säker och bra klubb. Jag hoppas verkligen att folk tar sig ur den här situationen oskadda, säger Ricardo Almodovar.

En annan besökare beskriver hur skadade människor låg på parkeringen utanför klubben, medan andra lyftes in i ambulanser.

- Vi var just på väg att lämna klubben när vi hörde skotten. Alla började springa och skrek, säger Anthony Torres till New York Daily News.

ANNONS

"Trodde det var en del av musiken"

Ett annat ögonvittne säger att hennes flickvän hörde skottlossning strax före stängningsdags.

- Hon sade till mig att någon sköt. Alla kastade sig ned på golvet, berättar Rosie Feba för Orlando Sentinel.

- Jag sade till henne att jag inte trodde att det var på riktigt. Jag trodde det var en del av musiken, tills jag såg mynningselden från hans vapen.

En besökare uppger att han hörde minst 40 skott när han rusade ut.

- Det var så många, minst 40. Jag såg två män och det bara fortsatte konstant, pang, pang, pang, säger 53-årige Javer Antonetti till tidningen.

ANNONS