Marias föräldrar kan ha hittats

ANNONS
|

Nyhetsbyrån AFP rapporterar att bulgariska myndigheter kan ha hittat Marias biologiska föräldrar. Flickan tros tillhöra en familj som lever under fattiga omständigheter i den lilla staden Nikolaevo i Bulgarien. Mamman i familjen har uppgett i polisförhör att hon födde en flicka i Grekland när hon jobbade där "för flera år sedan". Hon ska sedan ha lämnat flickan hos sin arbetsgivare.

Det pågår en utredning ifall Maria har sålts till paret i Grekland, där hon hittades i förra veckan, men den kvinna som nu tros vara hennes biologiska mamma nekar till att några pengar har varit inblandade. Enligt henne handlade det om att de biologiska föräldrarna – som redan hade flera barn – inte kunde försörja den lilla flickan.

ANNONS

Bilder på den bulgariska familjen sprids nu av medier över hela världen. Flera av syskonen är mycket lika Maria till utseendet.

Till de reportrar som samlats utanför polisstationen där hon förhördes, ska kvinnan ha sagt att hon kommer att vilja ha tillbaka Maria om DNA-prover visar att det verkligen är hennes dotter. Själv säger hon sig inte veta om det är så, men bekräftar att det finns "en likhet".

AFP hänvisar till den grekiska nyhetssajten Zougla, som skriver att det finns uppgifter om att den bulgariska kvinnan födde en dotter den 31 januari 2009 på ett sjukhus i Grekland, ungefär 15 mil från platsen där Maria omhändertogs. Datumet är detsamma som det grekiska paret har uppgett som Marias födelsedatum.

Flickan hittades i ett bostadsläger i staden Farsala i Grekland i förra veckan. Polisen var där för att utreda ifall det förekom droghandel i området, och uppmärksammade den lilla flickan. Hon var inte alls lik de personer som utgav sig för att vara hennes föräldrar. Maria omhändertogs, och DNA-tester visade senare att hon inte var dotter till paret.

Mannen och kvinnan sitter häktade misstänkta för att ha kidnappat henne, men nekar och menar att de har blivit ombedda att ta hand om flickan.

ANNONS

Samtidigt har människor från hela världen hört av sig med tips till polisen om vem Maria kan vara.

ANNONS