Manchester-område evakueras

Ett bostadsområde i Manchester evakuerades under lördagen av den brittiska polisen i samband med en utredning kopplad till självmordsdådet i måndags. Detta uppger BBC.

ANNONS
|

Det var ett område i innerstadsdelen Moss Side i Manchester som evakuerades, enligt flera brittiska medier. Skälet uppgavs vara en utredning som på något sätt är kopplad till terrordådet mot konsertarenan i måndags som dödade 22.

Polisen uppgav på Twitter att man sökte igenom en fastighet i området. Evakueringen var en försiktighetsåtgärd för att garantera allas säkerhet, uppgav polisen för BBC.

Detaljerna i utredningen är okända, men bilder förtäljde att den brittiska arméns bombgrupp var på plats i Moss Side.

Intensivt polisarbete

Under lördagen har flera sökningar gjorts i olika fastigheter av den brittiska polisen. Samtidigt har den nationella terrorhotnivån sänkts från "kritisk" till "allvarlig", vilket innebär att "en attack är mycket trolig".

ANNONS

Ända sedan självmordsdådet i måndags har allt fler poliser setts patrullera gatorna runtom i Storbritannien.

Stridsflyg i luften

Under lördagen lyfte två brittiska stridsflyg på en akut insats, enligt TT. De två planen ska ha lämnat en flygbas tillhörande det brittiska flygvapnet Royal Air Force (RAF), i Skottland. Vad flygplanen skulle göra var inledningsvis oklart.

Senare visade det sig att de två stridsflygen skickades upp för att mota bort ett antal ryska stridsflyg som kränkt det brittiska flygrummet. Vid fyratiden på lördagseftermiddagen, svensk tid, uppgav TT att de ryska flyplanen hade blivit avvisade.

Ryska plan uppges regelbundet kränka brittiskt luftrum och operationer som denna har inte varit helt ovanliga det senaste decenniet.

Fakta: Femgradig brittisk skala för hotnivåer

Låg – en attack är osannolik

Måttlig – en attack är möjlig men inte trolig

Väsentlig – en attack är mycket möjlig

Allvarlig – en attack är mycket trolig

Kritisk – en attack kan vara omedelbart förestående

Källa: Brittiska regeringens hemsida

ANNONS