Man skjuten på flygplats i USA

En man blev under tisdagen skjuten på Will Rogers World Airport i Oklahoma City i USA. Mannen avled senare på sjukhus.

ANNONS
|

Polisen i Oklahoma bekräftade händelsen på Twitter och polismannen Megan Morgan uppgav enligt AP att personen sköts under tisdagskvällen på flygplatsen. Mannen, som är i 50-årsåldern, fördes till sjukhus med allvarliga skador men hans liv gick inte att rädda. Enligt Daily News, ska den döde mannen vara pappa till en NFL-spelare i Kansas City Chiefs.

Människor uppmanades under tisdagskvällen att hålla sig undan flygplatsen som ligger i de södra delarna av Oklahoma city.

Will Rogers World Airport uppgav på Twitter att alla flighter till och från flygplatsen ställts in på grund av händelsen under tiden som polisen utreder händelsen.

ANNONS

Enligt den lokala tv-kanalen kfor.com uppmanas människor att ta skydd inne på flygplatsen. Skjutningen inträffade enligt tv-kanalenklockan 12.50 lokal tid på tisdagen (19.50 svensk tid) på en parkering i nära anslutning till flygplatsen. Under natten, svensk tid, hittades den misstänkte skytten död i en lastbil i ett garage i närheten av brottsplatsen.

Enskild incident

Enligt kanalen ska flera olika myndigheter varit på plats efter händelsen, bland annat FBI:s insatsstyrka. Polisen har inte gått ut med någon teori kring motivet bakom skjutning, men meddelar att skottlossningen behandlas som en enskild incident och att man tror att gärningsmannen agerat ensam.

Trafiken på flygplatsen förväntas att fortgå normalt under onsdagen.

ANNONS