Ett flygplan och ett fartyg i samband med sökandet efter det störtade Egyptair-planet. Arkivbild.
Ett flygplan och ett fartyg i samband med sökandet efter det störtade Egyptair-planet. Arkivbild.

Mänskliga kvarlevor bärgade efter Egyptair-krasch

Räddningsfartyg har lyckats bärga alla kvarlevor som har gått att lokalisera efter flygplanskraschen i maj.

ANNONS
|

Ett räddningsfartygska ha återfunnit alla kartlagda mänskliga kvarlevor under vatten, vid platsen där ett Egyptair-plan störtade i maj. Det uppgav den egyptiska haverikommissionenpå söndagen enligt Reuters.

Offrens kvarlevor ska nu via hamnen i Alexandria vara överlämnade till rättsläkare för att undersökas.Fartyget ska återvända till nedslagsplatsen för att söka vidare efter möjliga kvarlevor.

Planet störtadener i östra Medelhavet den 19 maj, påväg från Paris till Kairo. Alla 66 personer ombord omkom. Vrakdelarnahittades på havsbotten i början av junipå omkring 3 000 meters djup.

Orsaken till kraschen är fortfarande okänd. Men nuvarande och dåvarandeluftfartstjänstemän tror mer på att problemet ska ha uppstått i flygplanets tekniska system, än på sabotage, enligt Reuters.

ANNONS

Tidiga analyser visar att det ska ha uppstått rök bland annat inne på flygplanets toalett. Samtidigt visar vrakdelar från planets främre del tecken på sot och skador från hög temperatur. Det är de första fysiska tecknen på att en brand kan ha uppstått i planet.

Utredare i Frankrike, där flera av de omkomna var medborgare, hoppas att ett skadat minneschip från planets svarta låda som nyligen reparerats ska kunna förklara varför planet störtade.Åklagarmyndigheten i Paris har öppnat en utredning om dråp men misstänker inte att terrorism ligger bakom kraschen.

ANNONS