Kvinna anklagar Clinton för våldtäkt

Redan innan de faktiska kandidaterna är utsedda, så kokar USA inför presidentvalet i höst. Nu flyter en gammal sexhistoria upp till ytan. Juanita Broaddrick, 73, hävdar att hon blev våldtagen av Bill Clinton för 38 år sen.

ANNONS
|

På Twitter skrev hon den 6 januari: "Jag var 35 år gammal när Bill Clinton (...) våldtog mig och Hillary försökte tysta ner mig", skriver danska tidningen Politiken.

Med tanke på expresident Bill Clintons alla kvinnoaffärer genom åren – ingen har väl glömt Monica Lewinsky? – är det ur många aspekter närmast ett under att paret Bill och Hillary Clinton fortfarande är en enhet.

Nu har Hillary siktet inställt på att bli USA:s första kvinnliga president. Med den målsättningen på agendan har allt annat lagts åt sidan. Åtminstone tills vidare.

Samtidigt har alla i USA hela tiden varit medvetna om Bill Clintons historier och därför också medvetna om att det är något som kommer att dyka upp i den här valkampanjen. Det är bara en tidsfråga när det sker.

ANNONS

... och kanske har luckan öppnats nu?

Juanita Broaddrick var sjuksköterska den gången då hon påstår hon blev våldtagen av allmänna åklagaren Bill Clinton, som då kampanjade för att bli vald som guvernör i Arkansas.

Uppgifterna har publicerats tidigare, men Juanita Broaddrick vägrade att erkänna något. Då. Hon ville inte bli en del av mediecirkusen och kallades i vissa tidningsartiklar enbart för "Jane Doe # 5".

1999 vågade hon tala för första gången och då beklagade hon sin tystnad.

Under ett tv-sänt valmöte nyligen blev Hillary Clinton ideligen avbruten av en kvinnlig republikansk kommunpolitiker som krävde rättvisa för Juanita Broaddrick. "Du är oförskämd", sa Hillary till kvinnan.

Men i onsdags twittrade Juanita Broaddrick själv. Därtill kanske sporrad av Hillarys krav på jämställdhet.

Våldtäkten för 38 år sen blev aldrig ordentligt undersökt. Frågan är förstås vad den skulle kunna ge nu. Troligen blir det ett fall där ord står mot ord.

I det läget står Hillary själv bunden vid sina egna ord. I sin kamp för jämställdhet har hon sagt "Kvinnor bör bli trodda när de säger att de har blivit våldtagna".

Gäller det även Juanita Broaddick? Vi får se.

- Jag är nu 73 ... det går aldrig bort, skriver Broaddrick på Twitter.

ANNONS
ANNONS