Ku Klux Klan-ledare död – hittades i flod

Frank Ancona, känd ledare inom det öppet rasistiska Ku Klux Klan, är död. Hans kropp hittades i floden Big River nära Belgrade, Missouri, rapporterar The Kansas City Star.

ANNONS
|

Det makabra fyndet gjorde av en familj som var ute på fiskeutflykt. En rättsmedicinsk undersökning är gjord och den pekar på Frank Ancona dog av ett skott i huvudet.

– Det handlar inte om självmord. Vi håller just nu på med förundersökning med misstanke om mord, säger Brian DeClue, rättsläkare, tillThe Kansas City Star.

Frank Ancona var en av starkt rasistiska Ku Klux Klans mest kända ansikten utåt. Han ledde en del av klanen som misstänks ha varit inblandad i flera våldsdåd under de senaste åren. Bland annat är tre av avdelningens medlemmar misstänkta för ett rasistiskt mord 2015.

ANNONS

Ancona själv "förklarade krig" mot dem som demonstrerade i Ferguson, Missouri efter polisens dödsskjutning av den obeväpnade svarte 18-åringen Michael Brown i augusti 2014.

Arbetsgivaren slog larm

Det var Frank Anconas arbetsgivare som anmälde honom försvunnen. Enligt uppgifter har han varit saknad sedan i onsdags förra veckan, och hans fru Malissa Ancona har berättat för polisen att han mottagit ett telefonsamtal där någon som uppgettsig ringafrån hans arbete bett honom att lämna av bildelar på andra sidan USA. Arbetsgivaren nekar dock till att några samtal av denna typ någonsin ägt rum.

Enligt amerikanska medieuppgifter var dock äktenskapet mellan Frank och Malissa Ancona inte fläckfritt. I samtal med polisen ska det ha framkommit att hon sökt ny bostad samma dag som han försvann. Hon ska även ha berättat att han ville skiljas från henne.

Rekryterade via internet

Enligt Frank Ancona själv bestod hans avdelning inom Ku Klux Klar av flera tusen medlemmar, ett påstående som många tvivlar på. Vad som däremot är säkert är han ständigt var på jakt efter nya medlemmar. Bland annat ska han ha lagt upp en video på Youtube för att locka lämpliga personer till organisationen.

Hans död har nu framkallat mycket reaktioner på sociala medier, och det flesta rör inte kondoleanser.

Frank Ancona blev 51 år.

ANNONS
ANNONS