Krogen blev fullsatt - på grund av miss i Michelinguiden

ANNONS
|

Den lilla restaurangen, som är belägen i Bourges i Frankrike, blev oväntat fullsatt i tre dagar i sträck. Något som fick personalen att häpna.

- Jag drunknar i gäster. Problemet är bara att jag inte har så mycket utrymme och att jag bara har fyra händer, säger restaurangens ägare till den franska tidningen Le Parisien.

Felaktig stjärna i Michelinguiden

Anledningen till den plötsliga stormen av matgäster var dock på att krogen hade blivit felaktigt tilldelad en stjärna av den berömda Michelinguiden.

Michelinguiden är en av de förnämsta guiderna för resenärer och matgäster, och att bli tilldelad en stjärna av Michelinguiden ses därför av många matentusiaster som ett bevis på en restaurang är något alldeles extra.

ANNONS

Ville ha hummer - fick pommes frites

Kanske blev det därför en chock för gästerna som hade lockats dit av en meny bestående av hummer, kalvkött och champagne, när de i stället blev erbjudna en meny som bestod av bland annat boeuf bourguignon och pommes frites, till ett pris som var endast en fjärdedel så högt som förväntat.

Den restaurang som egentligen hade tilldelats stjärnan hade samma namn, men var i stället belägen i staden Essonne.

Tekniskt problem med kartguiden

Enligt Michelinguiden själva handlar det hela om tekniskt problem.

- Det var ett tekniskt fel på vår karta. Vi har bett om ursäkt till båda företagen och är ledsen om vi har vilselett våra kunder, säger Claire Dorland-Clauzel, vd för Michelins kartguide, till Le Parisien.

ANNONS