Kolla Soldiers of Odins nya stil

Soldiers of Odin som utpekas som en högerextrem gruppering, av exempelvis Expo, kommer ursprungligen från Finland. Vid flera tillfällen har deras medborgargarden setts patrullera svenska gator. Men nu har de snuvats på sitt eget patent.

ANNONS
|

En antirasistisk grupp har nu lagt vantarna på patentet "Soldiers of Odin". Enligt deras egen beskrivning på deras Facebooksida står de för den raka motsatsen till sin förlaga.

–Vi är en grupp som kämpar mot rasism med hjälp av glitter, kattungar, kärlek och regnbågar! Vi är soldater för tolerans, acceptans och att alla känner sig välkomna i vårt samhälle, skriver de på sin sida.

Men inte nog med det. Snart påstår de själva att de kommer börja sälja produkter under det nyregistrerade patentet.

–Snart ska vi börja sälja våra härliga väskor, kläder och andra produkter. Alla pengarska skickas vidare till olika organisationer som jobbar för kvinnor, invandrare, tolerans och antirasism. Puss och kram!

ANNONS

Nu finns såväl en enkel hemsida och den nämnda Facebooksidan på nätet. Den nystartade Facebooksidan har redan över 10.000 likes.

GP söker företrädare för de "ursprungliga"Soldiers of Odin, hittills utan resultat.

"Gamla" Soldiers of Odin

  1. Soldiers of Odin bildades i finska Kemi av nazisten Mika Ranta.
  2. Strukturen i nätverket är uppbyggd som kriminella så kallade motorcykelgäng med olika avdelningar, där varje avdelning har en ledare.
  3. Som medlem kan man ha status som "fullvärdig", "prospect" eller "support".
  4. Alla Soldiers of Odins avdelningar i Sverige har så kallad supportstatus och kontrolleras av ledningen i Finland.
  5. I Sverige har det förekommit så kallade patrulleringar i bland annat Stockholm, Göteborg, Trelleborg, Uppsala, Norrköping, Säter, Borlänge och Hedemora.
  6. Gruppen har nyligen etablerat sig även i andra länder, exempelvis i Norge och i Estland.

Källa: Expo

ANNONS