Macheteman skjuten av soldat vid Louvren

ANNONS
|

Det var under fredagsförmiddagen som en man ska ha försökt ta sig in i museet Louvren i Frankrikes huvudstad Paris. Mannen ska ha haft två väskor med sig. Beväpnad med en machete och åtminstone ett annat vapen ska han ha rusat mot polis och militär som vaktade området.

– Han uttalade hot och skrek Allahu Akbar, sa polischefen i Paris, Michel Cadot, enligt franska BFMTV.

Polisen har nu inlett en förundersökning om terrorbrott. Händelsen inträffade klockan 10 på fredagsmorgonen vid det världsberömda museet i Paris.

–Vi har att göra med en attack från en individ som var klart aggressiv och utgjorde ett direkt hot. Det han sagt fåross att tro att han ville utföra en terrorattack, sa Cadot vidare enligt Reuters.

ANNONS

Polisen ska inte ha hittat några sprängämnen bland gärningsmannens tillhörigheter.

Fem skott avlossades

En poliskälla uppgav att mannen försökte ta sig in i museets underjordiska butik. Han ska då haattackerat en soldat, enligt Reuters.

– Mannen drog ut en machete från sin ryggsäck och försökte attackera soldaterna, rapporterar den franska tidningenDirectActus.

Därefter ska den misstänkte gärningsmannen haskjutits, militären uppges ha avlossat fem kulor. Attentatsmannen ska ha blivit allvarligt skadad och en soldat ska ha huggits i armen.

Louvre-området evakuerat

Polisen evakuerade området och även museet Louvren stängde.

– En allvarlig pågående händelse påverkar den allmäna säkerheten i Paris i distriktet Louvre. Lämna företräde åt ingripande säkerhets- och räddningsstyrkor, skriver inrikesministeriet i Frankrike på Twitter.

Terrorns Frankrike

Landet har drabbats av en rad militanta islamistiska terrorattacker under de senaste två åren. Över 230 personer har mist livet i dåd som den islamistiska terrorsekten Islamiska staten tagit på sig.

Den senaste dödliga attacken inträffade i Nice när en man körde en lastbil rakt ini en folkmassa.86 personer miste livet i dådet som inträffade på den franska nationaldagen.

Två potentiella attacker förhindrades i september. Däribland en där en grupp kvinnor parkerade en bil innehållande gasbehållare i närheten av kyrkan Notre Dame i Paris.

Landet har mindre än tre månader kvar till sitt nästa presidentval där trygghet och rädsla inför terrorismen hör till de viktigaste frågorna.

ANNONS
ANNONS