Kina: Över 140 befaras döda i jordskred

En bergsby i södra Kina begravdes av stenblock när en bergssida kollapsade under midsommardagen – minst 15 döda

ANNONS
|

Kraftigt regnfall har orsakat ett jordskred i Sichuanprovinsen i södra Kina. Minst 141 människor och 46 hem blev begravda när jordskredet rasade över en närliggande bergsby. Hittills har 15 personer bekräftats döda, enligt BBC. Jordskredet inträffade vid sextiden på morgonen, lokal tid, enligt nyhetsbyrån Nya Kina. Under kvällen lyckades människor på plats få fram ett par med ett litet spädbarn under rasmassorna, de har förts till sjukhus, enligt lokala myndigheter. Det rapporterar SVT Nyhter.

Kinesiska räddningsarbetare rensar febrilt bland stenmassorna i räddningsarbetet, uppger AFP. Man använder rep för att flytta massiva stenblock och bulldozers har anlänt till platsen. Ett par och deras spärdbarn uppges hittills ha blivit räddade. Bergsbyn ligger i den sydvästra delen Sichuanprovinsen i södra Kina som jordskredet ägde rum.

ANNONS

På en bild som lagts upp på nyhetsbyråns sajt syns hur stora grå klippblock ligger i en dalgång. Flera grävmaskiner är på plats för att försöka hitta och gräva fram människor. Räddningsarbetare rapporteras också ha använt rep för att flytta de stora stenarna.

– Det är flera ton sten, säger en lokal polisman till den statliga tv-kanalen CCTV.

Enligt CCTV deltar 500 personer i räddningsinsatsen.

Jordskredet beskrivs ha dragit rakt igenom byn Xinmo i Maoxian i Sichuanprovinsen. Det utlöstes när en bergvägg gav vika. Bergsmassorna rasade ned och blockerade två kilometer av en flod.

ANNONS