Bilder: South African Police Service och TT
Bilder: South African Police Service och TT

Kidnappad bebis i Sydafrika har återfunnits

En flicka, som bara är en månad gammal, anmäldes kidnappad efter en bilkapning. På söndagen återfanns flickan välbehållen.

ANNONS
|

Det var på fredagsförmiddagen, lokal tid, som två maskerade och beväpnade män ska ha hotat en kvinnlig bilförare i staden Durban i Sydafrika. De tvingade ut kvinnan och hennes åttaårigeson ur fordonet och sedan gav de sig av från platsen i bilen - där den en månad gamla bebisen fortfarande satt kvar i sin bilbarnstol, berättade mamman för polisen. Detta rapporterade flera internationella medier, bland annat BBC.

Bilen hittades övergiven

Bilen hittades senare övergiven, men barnet och bilbarnstolen var försvunna. Och nu finns inga spår efter kidnapparna eller bebisen. Vid försvinnandet var bebisen bara klädd i en tunn body.

Sydafrikanska polisen berättade på lördagen på sin Facebooksida att över hundra poliser och ett stort antal frivilliga deltog i sökandet efter bebisen. De utfärdade också en belöning. Tips som ledde till att barnet återfanns och att kidnapparna kunde gripas skulle belönas med ett belopp sommotsvarardrygt 150 000 svenska kronor.

ANNONS

Hittades oskadd

På söndagen hittades den lilla flickan när polisen stoppade ett fordon för kontroll. Hon mådde bra och var oskadd på alla sätt, uppger polisen. Tre personer har nu gripits för bortförandet, däribland barnets mamma, alltså personen som anmälde barnet försvunnet. Detta rapporterar BBC.

ANNONS