Megyn Kelly, programledare på Fox News, anklagar Donald Trump för att ha försökt muta henne och andra journalister. Arkivbild
Megyn Kelly, programledare på Fox News, anklagar Donald Trump för att ha försökt muta henne och andra journalister. Arkivbild

Kelly anklagar Trump för mutförsök

Den blivande presidenten Donald Trump försökte muta flera journalister med gåvor och fria hotellvistelser under valrörelsen. Det hävdar Fox News programledare Megyn Kelly i sina memoarer, enligt AP.

ANNONS
|

Kelly väckte stor uppmärksamhet när hon konfronterade Trump med dennes kvinnofientliga uttalanden under primärvalen förra sommaren. Trump hade använt ord som feta, grisar, hundar, sluskar och äckliga djur. Kellys tuffa fråga resulterade i att Donald Trump efteråt anklagade henne för att vara oprofessionell och att hon egentligen hade mens.

- Man kunde se att det kom blod från hennes ögon, det kom blod över allt ifrån", sade Trump i en intervju med CNN efter debatten.

ANNONS

Flera journalister

I sina memoarer, som kommer ut på tisdagen, hävdar Kelly att Trump försökte erbjuda henne olika gåvor, bland annat ett gratisboende på ett av hans hotell, som ett av många försök att påverka nyhetsbevakningen av hans presidentkampanj. Hon hävdar också att Trump fått ett förhandstips om att hon som debattledare skulle konfrontera honom med en kritisk fråga om hans kvinnosyn. Dagen före debatten ska Trump ha ringt en av Fox News högsta chefer och mycket upprört sagt att han fått höra att hon skulle inleda med en kritisk fråga till Trump.

"Hur kunde han veta det, undrar jag", skriver Megyn Kelly.

Hon ska dock inte ha varit den enda journalist som Trump försökte muta, tvärtom.

Dottern rädd

"Jag var inte den enda journalist som Trump erbjud gåvor klart avsedda för att påverka bevakningen", skriver Kelly. Han försökte också att uppvakta dem med beröm, hävdar hon. "Detta är smart, eftersom media är fullt av människor vars egon behöver strykas medhårs".

Att motstå hans mutförsök var inte något särskilt svårt etiskt beslut, berättar Megyn Kelly.

Hon skriver också att hennes femåriga dotter sade att hon var rädd för Donald Trump. "Han vill skada dig, så då vill han skada mig också", ska hon ha sagt till sin mamma.

ANNONS

Fakta: Megyn Kelly

Megyn Kelly är programledare för nyhetsprogrammet The Kelly File på Fox News.

Hon är 46 år och bor i New York.

Innan hon blev journalist arbetade hon som advokat.

2014 var hon med på Times lista över de 100 mest inflytelserika personerna i världen.

Källa: Fox News

ANNONS