Olycksplatsen utanför Tisdale i Saskatchewan där bussen med Humbolt Broncos juniorhockeylag krockade med en lastbil.
Olycksplatsen utanför Tisdale i Saskatchewan där bussen med Humbolt Broncos juniorhockeylag krockade med en lastbil.

Tyst minut för hockeyjuniorerna

Minst 14 personer omkom när en buss och en lastbil kolliderade i provinsen Saskatchewan i Kanada. Ombord på bussen fanns ett juniorhockeylag på väg till match.

ANNONS
|

Juniorhockeylaget Humboldt Broncos var på väg till Nipawin för att spela semifinal i sin serie. Enligt kanadensiska medier fanns 29 personer ombord på bussen, med chauffören inräknad. 14 av dem omkom, och de övriga fördes till sjukhus. Tre personer uppges vara kritiskt skadade.

- Det går inte att förstå, säger klubbchefen Kevin Garinger till lokaltidningen Saskatoon Star Phoenix.

ANNONS

"Jag kan bara föreställa mig vad de här föräldrarna går igenom, och mina tankar går till alla som påverkats av den här fruktansvärda tragedin i och bortom samhället Humboldt", twittrade premiärminister Justin Trudeau några timmar efter tragedin.

- Spelet kommer inte att vara det viktigaste i kväll, sade Winnipeg Jets-tränaren Paul Maurice skakad till etermediebolaget CBC inför Jets match mot Chicago Blackhawks på lördagskvällen.

Krocken inträffade på fredagen kanadensisk tid.

Liten stad

Humboldt är en liten stad med ungefär 6000 invånare. Garinger säger i ett uttalande på klubbens sajt att det är en obeskrivlig förlust och en fruktansvärd tragedi.

- Det är den djupaste sorg du kan tänka dig, säger han till lokaltidningen.

Garinger är också är utbildningschef för skolregionen, och kände alla ombord på bussen personligen. En av ungdomarna bodde hemma hos honom. Spelarna i Humboldt Broncos uppges vara mellan 16 och 21 år gamla.

ANNONS

- Vår organisation kommer aldrig att bli densamma, säger han.

Lagets tränare finns bland dödsoffren.

Anhöriga samlas

I Humboldt har familjer, vänner och supportrar till klubben samlats i ishallen i väntan på uppgifter om de drabbade.

- Vi är en familj. Vad kan vara bättre än att vara vid rinken? Nu vet jag inte vad som kommer att hända, säger Daigon Elny, som spelade i laget förra säsongen, till etermediebolaget CBC.

Även i Nipawin har ett omkring hundra anhöriga samlats i en kyrka, inklusive föräldrar.

- Många av dem väntar på information. En del familjer har fått det och har åkt för att vara med sina barn. En del väntar på att få höra om deras barn lever, säger prästen Jordan Gadsby till The Globe and Mail.

ANNONS
TT

ANNONS