IS-ledare: Bränn de otrognas städer

I vad som påstås vara den första ljudupptagningen sedan irakiska regeringsstyrkor och deras allierade påbörjat offensiven mot Mosul, uppmanar terrororganisationen IS ledare Abu Bakr al-Baghdadi de tusentals IS-krigare som befinner sig i Mosul, att inte ge upp.

ANNONS
|

Terrorgruppens IS-ledare Abu Bakr al-Baghdadi har framträtti vad som påstås vara den första ljudupptagningen sedan irakiska regeringsstyrkor och deras allierade påbörjat offensiven mot Mosul, rapporterar CNN.

I inspelningen, som är 32 minuter lång, säger han attsjälvmordskrigare ska "förstöra de otrognas städer". Han uppmanar de närmare 5000 stridande IS-krigarei Mosul att inte retirera.

- Att hålla den egna positionen med ära är tusen gånger lättare än att retirera i skam, säger han i det första meddelandet på mer än ett år.

Han uppmanar folket i Mosulområdet att bekämpa "Allahs fiender" och säger sig vara säker på att segra.

Mer ondsint är någonsin

Den sekteristiska tonen och fientligheten mot shiamuslimer och andra religiösa grupper, är enligt experter till CNN mer ondsint än någonsin. Rösten, som enligt källor till CNN ska tillhöra IS-ledaren, säger i ljudinspelningen:

ANNONS

- Guds fiender; judar, kristna, ateister, shiiter och alla av världens otrogna har dedikerat pengar, media, arméer och ammunition för att bekämpa muslimer och jihadister i Nineveh efter att de har sett hur det har blivit en av baserna för Islam och ett av kalifatets minareter, ska han ha sagt.

Nineveh är ett gammalt namn för Mosul-regionen.

I inspelningen tar al-Baghdadi även upp Turkiets upptrappningvid gränsen längs med Turkiet och Irak, vilket tyder på att inspelningen kan ha gjorts den närmaste tiden.

ANNONS