Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

1/24

Hon har rest till världens alla länder - som den första kvinnan någonsin

Cassie DePecol, 27, är den första kvinnan att besöka världens alla länder. Nu berättar hon om sina upplevelser från äventyret. - Jag hade det mest intensiva handslaget där med en soldat. Han kramade min hand så hårt och sa ”vi ska förstöra dig, Amerika”, berättar hon för CNN om besöket i Nordkorea.

Cassie DePecol från Connecticut älskar att inspirera andra. Hennes sätt att göra det är genom sina resor. Hon har nu blivit den första kvinnan att besöka alla världens länder och också den snabbaste personen med att göra det, enligt CNN.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

På 18 månader och 26 dagar besökte hon alla 196 länder. Den som hade rekordet före henne gjorde sin jordenruntresa på tre år och tre månader. Hans rekord har stått sig sedan 2010.

- Man måste gå utanför sin bekvämlighetszon och göra saker som bara män har gjort och på sätt tänja på gränserna, säger hon till CNN.

Cassie DePecol har fått meddelanden från kvinnor i hela världen som berättar att de inspirerats av henne – det betyder mycket för henne, berättar hon för tv-kanalen.

Planterat massa träd

Cassie DePecol berättar att hon, när hon började planera för sin expedition räknade med att det skulle kosta 198 000 dollar. Med hjälp av sponsorer kunde hon finansiera sin resa.

Det svåra har varit att få alla visum. För Cassie DePecol tog det 5,5 månader. I vissa fall fick hon skriva på Facebook där hon bad om hjälp att ta sig in i vissa länder.

Cassie DePecol förespråkar en hållbar turism.  För att kompensera för alla sina egna flygresor har hon planterat träd i mer än 50 länder.

Besök krigszoner

Under sin expedition har hon besökt flera krigszoner, däribland Syrien. Cassie DePecol berättar för CNN att hon var i en av Syriens största hamnstäder, Latakia, och där kände hon sig trygg. Men hon upplevde det som att många tycker att det är konstigt att en amerikansk tjej reser ensam.

- Jag har aldrig känt att jag har varit i fara på något sätt. Jag tror att folk kan tro att man i vissa länder blir skjuten på gatan. Men så är det inte alls, säger hon till CNN.

"Vi ska förstöra dig"

En händelse som dock gjorde henne nervös var i Nordkorea.

- Jag hade det mest intensiva handslaget där med en soldat. Han kramade min hand så hårt och sa ”vi ska förstöra dig, Amerika”, berättar hon för CNN men säger samtidigt att hon inte kan göra något åt det.

Cassie DePecol sammanfattar det som att hon inte stött på så många utmaningar när hon rest ensam som tjej.

- Jag tror att många kvinnor i många länder, också i Amerika, känner att de inte kan åka ensamma till många platser. För att de är rädda att bli kidnappade eller våldtagna. Det är legitima rädslor, säger hon till CNN och berättar att hon tränade Krav Maga, en israelisk kampsport, för att kunna försvara sig.

Mest läst