Hittade haschlager - i Köpenhamns operahus

Att dansk polis gör stora narkotikabeslag hör inte till ovanligheterna. Vad som inte är lika vanligt är att de gör det i Köpenhamns operahus. Tidigare i år hittade polisen 75 kilo hasch gömt under taket på Operaen på Holmen, skriver Ekstrabladet.

ANNONS
|

I sju månader har dansk polis ochDet Kongelige Teater lyckats hemlighålla att de påträffat ett stort haschlager under taket avOperaen på Holmen. Den 13 februari hittade polisen 75 kilo hasch, dolt i ventilationssystemet strax under operahusets tak. Beslagetpåträffades av hantverkare som kallats in för att reparera en vattenskada, skriver Ekstrabladet.

- Haschet låg väl dolt, och våra efterforskningar har inte kunnat avslöja vem som lagt det där, sägerSteffen Th. Steffensen, vid danska polisen till tidningen.

Lät haschet ligga

Enligt Ekstrabladet ska polisen ha låtit haschet ligga kvar på sitt gömställe i flera månader, då man upprättatkameraövervakning med förhoppningen att ägaren skulle dyka upp. Något som polisen inte vill kommentera till tidningen.

ANNONS

- Vi kommer inte längre i utredningen som det ser ut nu,sägerSteffen Th. Steffensen.

Polisen vill inte heller kommentera Ekstrabladets teori om att lagret kan ha tillhört någon i närbelägna Christiania.

Förbryllande fynd

Operahuset själva har ingen aning om hur någon kan ha placerat 75 kilo hasch i deras lokaler. De är lika häpna som Ekstrabladet över att någon gömt narkotika rakt under näsan på dem. De bekräftar fyndet, men uppger att haschet inte legat så att man "kunnat snubbla över det".

På tidningens frågor om vem som hafttillgång till lokalerna säger operachefenMorten Hesseldahl att det är många gäster, leverantörer, frilansare och hantverkare som rör sig i lokalerna. Han har dock inga teorier om hur något tagit sig upp till taket.

- Vi har reception och vakter, men det kan till exempel varit möjligt att öppna en dörr från insidan och på så sätt få tillgång till hela huset, säger han.
ANNONS