Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

180116-venezattack-598306_se.gp_1.jpg
En stor mängd poliser deltog i insatsen för att gripa Oscar Pérez, mannen bakom den spektakulära helikopterattacken mot myndighetsbyggnader i Caracas. Han och flera andra dödades i striderna.

Helikopterpilot dödad i polisinsats Venezuela

Venezuela bekräftar att mannen bakom den spektakulära helikopterattacken mot myndighetsbyggnader har dödats. Den före detta polismannen och piloten Oscar Pérez dödades i måndagens polisinsats, tillsammans med ytterligare sex medlemmar av en "terrorcell", säger inrikesminister Nestor Reverol.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Även två poliser dog i eldstriden där sex personer greps.

Under insatsen lade Pèrez själv ut en serie dramatiska videor på Instagram där han framträder med blodigt ansikte och säger sig vara under beskjutning i ett fattigt område i utkanten av huvudstaden Caracas.

- De beskjuter oss med granatkastare. Vi sade att vi skulle överlämna oss men de vägrar låta oss göra det. De vill döda oss, säger han i en av videorna.

Pérez har jagats av myndigheterna sedan attacken i juni i fjol, då inrikesdepartementet och Högsta domstolen besköts från en helikopter. Pérez har själv sagt sig ligga bakom attacken, som genomfördes i samband med gatuprotesterna mot president Nicolás Maduro.

Mest läst