Hackerattack mot storsajter

Många populära sajter har just nu tekniska problem efter en förmodad hackerattack i stor skala, enligt Techcrunch. Bland de drabbade sajterna finns Twitter, Soundcloud, Airbnb och Spotify.

ANNONS
|

Orsaken tros vara en så kallad DDOS-attack, som överbelastar systemet för att hindra normal användning av en tjänst, skriver tekniksajten Techcrunch.

Bland de drabbade sajterna och tjänsterna nämns Twitter, Soundcloud och Spotify. Även Github, Airbnb och Reddit har rapporterat om stora problem för närvarande.

Det är oklart vilka användare som påverkas av attacken. Främst verkar den amerikanska östkusten påverkas av problemen och ännu tycks inte störningarna vara särskilt utbredda i Europa.

Strax efter klockan 15 på eftermiddagen rapporterade Gizmodo att problemen verkade förvärras för de amerikanska användarna.

Det befaras även att andra sajter, som har samma serverleverantör som de drabbade, också kan bli utsatta för attacker. Bland de som ska befinna sig i riskzonen finns bland annat Netflix och LinkedIn.

ANNONS

Klockan 15:20 på fredagen uppgav företaget som driver de drabbade servrarna att tjänsterna ska fungera normalt igen.

ANNONS