Höga smällar och skottlossning vid terrorrazzia

Flera personer har gripits efter nya tillslag i östra London, till följd av lördagens terrorattack. GPTV var på plats vid en av adresserna som polisen stormade under måndagen.

ANNONS
|

Strax efter klockan 04 på måndagsmorgonen hörde grannar en hög och dov smäll från däckfirman tvärs över gatan. Smällen har beskrivits som säregen och inte alls som det låter när man avfyrar skott.

Därefter ska ytterligare ett 20-tal smällar ha hörts från tillslaget. Området spärrades sedan av och förblev så under större delen av dagen. GP var på plats vid lunchtid och gick in på ett kafé intill.

– Jag kom in en stund efter klockan 07 och då var det massor med poliser här. Samtidigt började journalister komma och rigga upp vid avspärrningarna, berättar kafébiträdet Rita Young för GP.

ANNONS

Vad tänker du om att det sker ett terrortillslag här i grannskapet?

– Jag tycker att det är hemskt var det än händer, men det är särskilt läskigt när det händer där man jobbar. Det kommer alldeles för nära.

"Aldrig sett nåt särskilt"

Rita Young har jobbat på kaféet i flera år. Hon går förbi däckfirman där man genomfört tillslaget dagligen.

– Det är aldrig särskilt mycket som händer där. Jag kan inte minnas att jag någonsin sett nåt särskilt.

Polisen har bekräftat att antiterrorstyrkan genomfört två tillslag på olika adresser under måndagen och att man gripit flera personer. Däremot har man inte preciserat hur många som gripits eller om dessa är misstänkta för något särskilt.

LÄS OCKSÅ:12 personer greps på Michaels gata

Under söndagen greps 12 personer på en adress som ligger ett par kilometer från däckfirman. Enligt brittiska medier ska en av gärningsmännen i lördagens terrorattack ha varit bosatt där. En av personerna som gripits under söndagen har släppts, meddelade Londonpolisen på måndagen.

Terrorattacken 3 juni i London

• Angriparna inledde attacken med att köra in en skåpbil bland gående på London Bridge, en av stadens broar över Themsen, riktning söderut.

• Efter att ha kört in i ett staket vid Southwark Cathedral, strax söder om bron, klev tre män ur bilen och attackerade personer vid Borough Market med kniv.

• Borough Market är ett restaurang- och uteserveringstätt område och turistmål, känt från bland annat Harry Potter-böckerna.

• När polis anlände sköts angriparna till döds. Det ska ha skett bara åtta minuter efter det första larmet.

• Sju personer har förlorat sina liv i attackerna och tre gärningsmän har skjutits till döds. Fyra poliser har skadats.

• Minst 48 personer har förts till sjukhus, många skadade togs om hand på plats.

• Männen bar något som såg ut som sprängladdningar, som senare visade sig vara falska.

• Det finns inga uppgifter om att svenskar finns bland de drabbade, men Sveriges ambassad följer utvecklingen, uppger UD:s presstjänst för TT.

ANNONS