Norska Ventre-ledaren Trine Skei Grande spelar Pokémon Go under pågående möte i en kommitté i norska Stortinget. Bild: Stortinget TV
Norska Ventre-ledaren Trine Skei Grande spelar Pokémon Go under pågående möte i en kommitté i norska Stortinget. Bild: Stortinget TV

Här spelar partiledaren Pokémon på jobbet

ANNONS
|

Trine Skei Grande är partiledare för norska Venstre, men också en dedikerad pokemonjägare. Under onsdagen fångades hon på bild när hon spelade Pokémon Go under en utfrågningi Stortingetom norska försvarets framtid,skriver Verdens Gang. Tidningen fick kontakt med partiledaren under mötet, som inte verkade se det olämpliga i sitt agerande.

- Jag sitter och svarar på dina sms. Det kräver också koncentration. Tycker du inte att jag ska göra det heller?, svarar hon tidningen.

Kort därefter utvecklade hon sitt svar.

- Nu spelar jag inte längre, eftersom några här tog illa upp. Men några av oss lyssnar bättre när man kan göra något hjärndött vid sidan av. Det har förekommit mer uppseendeväckande saker i möten om det norska försvaret än det här.

ANNONS

Väcker starka reaktioner

Det nästan fem timmar långa mötet sändes live på Stortingets hemsida och reaktionerna på nätet lät inte vänta på sig.

"Spelar du verkligen Pokémon Go under en utfrågning om landets försvarspolitik?" skriver Eirik Sætre på Twitter.

Trine Skei Grandefår också kritik av norska politiker.Høyrepolitikern Øyvind Halleraker, vice ordförande i utrikes- och försvarsutskottet som arrangerade utfrågningen hör till dem som är kritiska.

-Det är viktigt att vi tar vårt ansvar i Nato och Arktis seriöst. Vi har talat om väldigt viktiga saker i dag, säger han till Verdens Gang efter mötet.

Skei Grande är hellerinte den enda norska toppolitiker som fastnat för Pokémon Go. Statsminister Erna Solbergväckte viss uppmärksamhet när hon tidigare i veckan ägnade sig åt Pokémon Go i samband med ett officiellt besök i Slovakien.

ANNONS