Rökpelare steg upp från en del av den kollapsade bron.
Rökpelare steg upp från en del av den kollapsade bron.

Här kollapsar bron efter branden

En bro i Atlanta, USA, har kollapsat till följd av en storbrand. Brokollapsen orsakade kaos i trafiken. All trafik förbi platsen har stängts tills vidare.

ANNONS
|

En bro på vägen Interstate 85 i Atlanta kollapsade under torsdagen till följden storbrand. Motorvägen är en av huvudlederna i sydöstra USA.Den massiva branden orsakade svarta rökmoln och ett eldklot som slukade brokonstruktionen och slutligen fick den att rasa.

– Det är en oerhört seriös transportkris, sa borgmästaren Kasim Reed, enligt CNN.

Hittills finns inga uppgifter omskadade. Däremot orsakade kollapsen kilometerlånga köer. Motorvägen består av fem körfälti varje riktning. Dessakommer vara avstängda under överskådlig framtid.

Myndigheterna blickar mot OS

Guvernören utfärdade nödläge för Fulton County som omger stora delar av Atlanta. Nu tittar man på trafikplaner från OS 1996 för att försöka hitta en lösning på trafikläget framöver.

ANNONS

–Vi försöker bedöma skadan och avgöra hur snabbt vi kan reparera den, sa delstatenGeorgias guvernör Nathan Deal på en presskonferens.

Uppskattningsvis trafikerar 250 000 fordon sträckan dagligen. För stunden har myndigheterna skramlat fram alternativa färdvägar men framför allt rekommenderas allmänheten att använda lokaltrafiken istället.

Räddningstjänsten upptäckte branden

Det var när räddningstjänsten var på väg tillbaka från ett annat uppdrag som den själv upptäckte branden.

– Det var en 12 meter hög låga.Kraftledningar kollapsade ner på gatorna, berättade Räddningstjänsten i Atlantas pressinformatör, CortezStafford för CNN.

Bron kollapsade vid 19-tiden på torsdagskvällen.Orsaken till branden är ännu oklar.

ANNONS