Gunhild på scen med Obama

ANNONS
|

Gunhild Stordalen är stolt över att snart få dela scen med en av sina förebilder.

– Jag tycker att det är otroligt kul att Barack Obama väljer att göra sitt första officiella uppträdande efter att han avgått som president på en konferens om mat och innovation och är väldigt stolt över att stå på samma scen som ham, säger Gunhild Stordalen till VG.

Matkonferens i Italien

Det är på matinnovationskonferensen Seeds and Chips i Milano som ex-presidenten och Gunhild Stordalen kommer att sammanstråla på scen. Konferensen pågår mellan åttonde och 11 maj och enligt arrangören utgör de båda konferensens höjdpunkt.

ANNONS

"Vi är väldigt glada över att ha både USA:s tidigare president, Barack Obama och Gunhild Stordalen som våra viktigaste föreläsare på årets klimatmöte", säger Marco Gualtieri, grundare och styrelseledamot i Seeds & Chips, i ett pressmeddelande.

Kämpar för mat till alla

Seeds & Chips-konferansen har mycket gemensamt med den årliga konferens Gunhild Stordalen själv anordnar – den så kallade EAT-konferensen – där flera seminarieledare, däribland Bill Clinton, deltagit tidigare. Likt konferensen i Milano, har man där också som syfte att bidra till att världens befolkning får mer hälsosam mat och producerad på ett hållbart sätt.

– Innovation och teknologiska framsteg kommer att vara en viktig del av lösningen till en hälsosam, hållbar och smakrik framtid. På kort tid har Seed & Chips blivit en internationell arena EU-stödd arena för att samla entreprenörer, investerare och näringslivsledare från hela världen för att visa fram innovativa idéer och praktiska lösningar på mat och matproduktion, säger Gunhild Stordalen, till VG.

Miljöaktivist

Gunhild Stordalen är känd för flera olika former av världsengagemang – förutom att hon är läkare är hon engagerad i djurrätt, kvinnohälsa och miljön. Tillsammans med sin man, Petter Stordalen, har hon grundatThe Stordalen Foundation. En stiftelse med syfte att stödja forskning och utveckling av olika miljövänliga lösningar.

ANNONS

Kämpar mot dödlig sjukdom

System skleros. Så heter den dödliga och autoimmuna sjukdom Gunhild Stordalen kämpat med de senaste åren. Hon har genomgått flera operationer och stamcellsbehandlingar i sin kamp. Sjukdomen är autoimmun, vilket innebär att immunfösvaret angriper kroppen. Sjukdomen är mycket sällsynt. Paret Stordalen står enade i kampen mot sjukdomen.

– Men det ändrar inte våra drömmar och det livet vi har. Jag har sett en bondjänta, en lantis som ni säger i Sverige, ta ett frukostseminarium och lyfta det till att handla om mat, bärkraft, hälsa ochmiljö till ett möte i FN. Jag var där som väskbärare för min käraste Gunhild, och jag var en enormt stolt väskbärare, säger Petter Stordalen.

LÄS MER: Petter Stordalen: "Gunhild kommer att besegra sjukdomen"

ANNONS