Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Ett näste med estniska fiskgjusar har tagit internet med storm. Bild: Skärmdump, Youtube

Gulliga rovfåglar gör succé på nätet

Fågelskådning är populärt inte minst bland friluftsvurmande naturmänniskor. Nu går det att kryssa av arten fiskgjusar även från kontoret. Fågelentusiaster från hela världen nu en livesändning från ett näste i Estland, med en hel familj av de urgulliga rovfåglarna.

Fiskgjusar som matar sina ungar, flyger in och ut från sitt bo, putsar fjädrarna och lär sina ungar att flyga. Det är något som många fastnat för från en direktsänd videolänk från en kamera uppsatt mitt i ett fågelnäste. Fåglarna har enligt uppgift sitt bo i västra delen av Estland och går att följa online via Youtube.Att följa fiskgjusarna direkt har nu blivit en het trend på nätet. Allt från ornitologer till Hollywood-kändisar uppger sig följa fågelfamiljens liv. Skådespelaren Wil Wheaton, känd från bland annat Star Trek, delade med sin fascination över fåglarna för sina tre miljoner följare på Twitter.
– Jag kan sitta hemma, dricka kaffe och följa fiskgjusarna i sitt näste live från Estland. Vilken värld vi lever i, skriver han.
 


Sändningen rankas också högst på den sociala nyhetssidan Reddits lista över aktuella livehändelser just nu.  
Enligt finska YLE upprätthålls webbkameran av den statliga estniska organisationen EENet, som har som uppgift att utveckla datanätverk inom undervisning, vetenskap och kultur. Organisationen har flera webbkameror med god kvalitet på olika håll i naturen.

Mest läst