Gick till domstol för att få 30-årig son vräkt

Att flytta hemifrån kan vara en känslomässig prövning – särskilt om man nått mogen ålder. Ett par i delstaten New York tvingades gå till domstol för att få sin 30-årige son avhyst.

ANNONS
|

Fallet med den 30-årige mannen och hans desperata föräldrar i staden Syracuse har blivit något av en snackis i USA. Mannen har bort hos föräldrarna i åtta år, utan att betala för sig eller bidra till hushållssysslor eller underhåll av villan, rapporterar bland andra tv-kanalen CBS.

Gång på gång bad föräldrarna honom att ställa sig på egna ben, de erbjöd honom hjälp med att hitta jobb och lägenhet och erbjöd kontanter i startkapital – ofta via skrivna lappar: "Efter en diskussion med din mor har vi bestämt att du måste lämna det här huset omedelbart. Du har 14 dagar på dig," hette det den 2 februari

ANNONS

"Du är härmed vräkt", skrev de den 13 februari och lade till: "Det finns jobb även för sådana som dig som har en dålig arbetshistorik. Skaffa ett – du måste jobba!".

Men inget hände.

Sonen har hävdat att han varit tvungen att koncentrera sig på en vårdnadstvist rörande hans egen son. Han har också sagt att modern och fadern inte gett honom tillräckligt med tid för att flytta ut.

Domstolen i Syracuse gick dock på föräldrarnas linje och godkände vräkningen. Sonen har hotat att överklaga beslutet, skriver nyhetsbyrån AFP.

TT

ANNONS