Elva personer skadade utanför museum i London

Elva personer uppges ha skadats efter att en bil kört på människor längs en trottoar utanför Naturhistoriska riksmuseet i London tidigare under lördagen. En man omhändertogs kort efter händelsen vid platsen. Enligt brittisk polis anses händelsen inte vara terrorrelaterad.

ANNONS
|

Minst elva personer har skadats och nio personer har förts till sjukhus efter att en bil körde in i en folkmassautanför Naturhistoriska riksmuseet i London under lördagseftermiddagen.

Enligt Sky News rör det sig främst om skall- och benskador.

Det var runt klockan 15.20, svenskt tid, som händelsen inträffade.

BBC journalistenChloe Hayward blev ögonvittne till händelsen. Hon berättade inledningsvis för tidningen hur hon såg atten bil körde diagonalt över vägen och sedan rakt mot en folkmassa där den körde in i en betongsugga.

The Telegraph rapporterade tidigare under lördagenatt bilen som körde upp på trottoaren var en taxiregistrerad svart Toyota Prius.

ANNONS

BIlens färd slutade när den körde in i två andra bilar.

"Trodde det var en skottlossning"

Metropolitan Police i London bekräftade strax efter klockan 16 svensk tidpå sin hemsida att flera personer troligtvis har skadats längs trottoaren längsExhibition Road iSouth Kensington i västra London efter att en "kollision" inträffat längs gatan.

Kort efter händelsen omhändertogs en man vid platsen.

Naturhistoriska riksmuseet har under dagen själva benämnthändelsen som en "allvarlig incident" på Twitter.

Ett ögonvittne som BBC inledningsvis pratademed uppgavatt hon stod och väntade vid ett trafikljus med en vän när händelsen inträffade.

– Vi hörde vad vi trodde var en skottlossning och såg hur en bil körde upp på trottoaren. Vi bara sprang. Min vän kastade sig på marken och skrapade upp sina händer, sa kvinnan till BBC tidigare.

Inte terrorrelarerat

En presstalesperson vid premiärminister Theresa Mays residens påDowning Street uppgav tidigare för BCC att May fortlöpande informeras om händelsen.

Enligt Londonpolisen betraktar de inte händelsen som en terrorincident, utan som en trafikolycka.

"Det här behandlas inte som en terroristincident i nuläget under tiden vi utreder vad som har hänt", sade en talesperson för polisen tillThe Guardian.

LängsExhibition Road ligger förutomNaturhistoriska riksmuseet, även vetenskapsmuseetScience Museum ochkonstmuseetVictoria and Albert Museum. Området är ett populärt turistområde och samtliga museum har evakuerats efter händelsen.

ANNONS
ANNONS