På lördagen sköt polisen ihjäl en självmordsbombare som körde en bombförsedd motorcykel. Arkivbild.
På lördagen sköt polisen ihjäl en självmordsbombare som körde en bombförsedd motorcykel. Arkivbild.

Flera döda efter attacker i Bangladesh

ANNONS
|

Än så länge är uppgifterna om lördagens attack mycket knapphändiga. Bombdådet vid militärbasen är dock inte den enda incidenten under lördagen. Tidigare dödade polisen en man som var på väg att spränga sig själv vid en poliskontroll. Mannen kom körande på en bombförsedd motorcykel och sköts då ihjäl.

I fredags sprängde en självmordsbombare sig själv vid en poliskontroll nära Bangladeshs internationella flygplats. Terrorgruppen IS har tagit på sig dådet. Enligt IS dödades och skadades flera poliser, uppgifter som dock inte bekräftats av myndigheterna. Under den senaste veckan har tre självmordsbommare sprängt sig i huvudstaden Dhaka. I torsdags sprängde en man sig själv till döds vid en byggnad tillhörande landets antiterrorstyrka. Två poliser skadades. Efter attacken förstärkte polisen säkerheten vid alla flygplatser i landet.

ANNONS

IS och al-Qaida tar ofta på sig terrordåd som utförs i Bangladesh, men myndigheter förnekar terrorgruppernas närvaro i landet. De lägger i stället skulden på inhemska miltanta islamister.

Bangladesh har trappat upp kampen mot extremisterna efter en blodig attack mot ett kafé i huvudstaden Dhaka i juli i fjol. Då dödades 22 människor, varav 18 utlänningar.

TT-Reuters

ANNONS