Fem skjutna och en påkörd vid universitet i USA

Fem människor har skjutits nära universitetscampus i Champaign i Illinois, USA. Skytten ska ha flytt platsen.

ANNONS
|

Champaign-polisen berättar nu ett pressmeddelande att fem människor skjutits i staden under natten. En person har dött, och fyra är skadade. Vidare har en person som flydde från skottlossningen blivit påkörd av en bil och också skadats.

Poliser ryckte ut klockan halv ett på natten lokal tid efter flera larm om skottlossning på Green Street. Fyra skottskadade påträffades då på gatan. De fördes till sjukhus men ett av offrens liv gick inte att rädda, uppger polisen. De tre övriga skadade hade inte livshotande skador.

Enligt polisens utredning ska ett bråk ha uppstått på en fest och ska sedan ha urartat på gatan, där skotten avlossades. Offren i skutningen hade enligt polisen inget med bråket att göra.

ANNONS

Ungefär en halvtimma senare sköts ännu en person i närheten. Inte heller denne ska ha fått livshotande skador.

Enligt polisens pressmeddelande utgår de ifrån att skjutningarna är sammankopplade och man söker efter de inblandade i skjutningarna liksom föraren till bilen som körde på en flyende.

Ett Snapchat-klipp som tagits under kvällen i området och postats på Youtube har fångat ljudet av skottlossningen.

Universitetes system för nödmeddelanden, som används vid akuta och potentiellt farliga händelser skickade ut en varning till studenterna vid halvtvåtiden natten till söndagen lokal tid.

Människor uppmanades att stanna inne undvika området där skottlossningen skett.

Illinois drabbades av en universitetsmassaker 2008, då en man öppnade eld på Northern Illinois University i DeKalb, Illinois.

Gärningsmannen sköt bessinningslöst in i en folkmassa på campus och mördade fem studenter och skadade 17 före det att han sköt sig själv.

ANNONS