Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton landar i Iowa efter att nyheten om att FBI åter ska granska hennes e-post briserat.
Demokraternas presidentkandidat Hillary Clinton landar i Iowa efter att nyheten om att FBI åter ska granska hennes e-post briserat.

FBI återupptar Clinton-utredning

FBI har återupptagit utredningen gällande Hillary Clintons mejlläcka. Grunden till beslutet hänvisar till upptäckten av mejl i andra utredningar som visat sig vara relevanta för fallet, rapporterar Reuters. - I samband med ett orelaterat fall, har FBI fått kännedom om förekomsten av mejl som visar sig vara relevanta för utredningen, säger FBI-chefen James Comey i ett uttalande.

ANNONS
|

Beslutet om att återuppta utredningen gällande Hillary Clintons mejlläcka meddelades av FBI på fredagen. Detta med anledning av mejl som har dykt upp i andra utredningar och visat sig vara intressanta för Clintons fall, rapporterar Reuters.

- I samband med ett orelaterat fall, har FBI fått kännedom om förekomsten av mejl som visar sig vara relevanta för utredningen, säger FBI-chefen James Comey i ett uttalandegått ut till flera kongressledamöter.

I nuläget är det oklart vilken betydelse de nya materialen kommer att ha för utredningen.

- Vi kan inte förutspå hur lång tid det kommer att ta för oss att slutföra det här arbetet", säger James Comey i uttalandet.

ANNONS

Fanns topphemliga dokument

Det hela har sin grund i att Clinton använde sig av en otillåten privat mejlserver mellan åren 2009-2013, då hon arbetade om USA:s utrikesminister. Efteråt visade det sig att flera statliga topphemliga dokument fanns bland mejlen.

Hillary Clinton har ännu inte uttalat sig om beslutet, dock harhon tidigare bett om ursäkt för händelsen.

ANNONS