Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Första fången avrättad på elva år

I natt, lokal tid, avrättades den första fången i Arkansas sedan 2005 - en 51-årig man. Han dömdes till döden efter att ha slagit sin granne med ett baseballträ och sedan strypt henne till döds.

Den amerikanska delstaten Arkansas har avrättat den första fången på tolv år. Den morddömde 51-åringen dödförklarades strax innan midnatt, lokal tid, efter att ha injicerats med en cocktail av dödliga droger. 

Ströp granne till döds

51-åringen dömdes 1995 till döden för mordet på sin granne två år tidigare. Han ska få ha slagit henne upprepade gånger med ett baseballträ innan han ströp henne till döds.

Flera personer hade sett 51-åringen i närheten av offrets hus och identifierat honom. 

51-åringen var en av åtta personer som myndigheterna i Arkansas planerade att avrätta på elva dagar, i syfte att hinna ge så många dödliga injektioner som möjligt innan ett av läkemedlen som används vid avrättningar – det muskelavslappnande medlet midazolam – går ut i slutet av april.

Fyra avrättningar har stoppats

De senaste dagarna har Högsta domstolen i Arkansas stoppat fyra av åtta planerade avrättningarna, men det är ännu inte klarlagt om övriga avrättningar kommer att utföras.

51-åringen valde nattvarden som sin sista måltid, men valde att inte göra ett sista uttalande innan han avrättades med den dödliga injektionen, skriver CNN.

 

 

Mest läst