Explosion på Champs-Élysées – misstänkt död

ANNONS
|

En större polisinsats har under måndagseftermiddagen pågått vid shoppingdistrikten längs paradgatanChamps-Élyséesi Frankrikes huvudstad Paris.

Insatsen startade vid 16-tiden på måndagenefter att en bil körde in i ett parkerat polisfordon längs gatan. Enligt polisuppgifter till nyhetsbyrån AFP ska bilen ha exploderat och fattat eld efter att den körde in i polisfordonet. Flera medier har under dagen uppgett att föraren, en man, var medvetslös efter händelsen.

Pierre-Henry Brandet, talesperson vid det franska inrikesministeriet, uppgav vid 17-tidenför AP att det förfaller som att mannen medvetet har kört in i polisfordonet.Brandet uppgav då också att gärningsmannen troligen är död. Senare under eftermiddagen bekräftade inrikesminister Gerard Collomb att mannen är avliden. Det är oklart om mannen avled i samband med explosionen eller vid själva polisgripandet.

ANNONS

Vapen och granater i bilen

Enligt källor till AFP ska föraren ha varit beväpnad vid händelsen. Det finns i nuläget inga uppgifter om att fler personer än föraren ska vara skadade. AFP rapporterar även att minst en kalashnikov, handgranater och gasflaskorska ha hittats i mannens bil.

Attentatsmannen känd av myndigheter

Enligt AP har franska anti-terror åklagare inlett en förundersökning efter händelsen.

Polisen har under eftermiddagenvia Twitter uppmanat allmänheten att hålla sig undan från området under tiden polisen utreder händelsen.

Motivet till den misstänkta attacken är i nuläget okänt.

Enligt källor till AP är den avlidne misstänkte attentatsmannen en 31-årig man från en förort till Paris. Mannen ska tidigare varit "flaggad" av franska myndigheter på grund av misstänkt koppling till extremism.

Besökare som fanns på plats vid en utställning på konstmuséetGrand Palais, i närheten av attentatsplatsen, hölls instängda i drygt en timme efter händelsen.

Victoria Boucher från förortenCergy-Pontoise var på plats vid utställningen tillsammans med sin dotter Chrystel. Trots flera attacker i Frankrike på senare tidoch en tidigare attack vid just paradgatanChamps-Élysées i år uppger dotternatt hon inte har varit rädd för att vandra längs det kända stråket.

– Tyvärr har vi blivit vana vid sådant här. "The show most go on", säger ChrystelBoucher till AP och tillägger.

– De kommer inte att vinna och syftar på terroristerna som utför dåden.

ANNONS
ANNONS