England: 70 brandmän kämpar mot storbrand

En stor brand rasar i den engelska kuststaden Bognor. Grannbyggnader evakueras nu till följd av branden.

ANNONS
|

En storbrand rasar under söndagsmorgonen i badorten Bognor Regis i England. Det var strax innan klockan 04, lokal tid, som räddningstjänsten larmades om att det luktade rök i området.

– Den första enheten från räddningstjänstens sida var på plats och hade hittat fram till rätt byggnad 12 minuter efter att larmet kom in, skriver Räddningstjänsten i West Sussex på Twitter.

Branden mitt i stormen

Totalt 14 olika enheter har deltagit i släckningsarbetet.

– Hampshires räddningstjänst finns bland de 70 brandmän som nu kämpar mot branden som rasar på en övergiven nattklubb. Allmänheten uppmanas att undvika de kustnära delarna av Bognor, skriver Heart Sussex News på Twitter.

ANNONS

Branden blossade upp i staden samtidigt som en storm passerade kusten.

– Våra enheter har jobbat extremt hårt de senaste timmarna med stöd från flera andra brandstationer. När de kom till platsen blåste det så pass hårt att detvar svårt att stå upprätt,säger insatschefen Adrian Murphy vid Räddningstjänsten i West Sussex i ett uttalande på Twitter.

Boende evakuerades

Människor som bor i området evakuerades till ett fritidscenter i staden.

– 30 personer har tvingats lämna sina hem, rapporterarHeart Sussex News på Twitter.

– Nu är högsta prioritet att hjälpa de boende som evakuerats att ta sig tillbaka till sina hem säkert. Vi uppmanar övriga personer som befinner sig i staden att undvika området,säger insatschefen Adrian Murphy vid Räddningstjänsten i West Sussex i ett uttalande på Twitter.

Bognor Regis ligger iWest Sussex. Omkring 23 000 personer är bosatta i staden som är en populär badort i England.

ANNONS