En död i husexplosion i New York

Brandkåren i New York ryckte ut på en förmodad gasläcka. På platsen möttes de av ett droglabb som exploderat. Tjugo personer skadades i explosionen och en brandman dog av sina skador, enligt New York Daily News.

ANNONS
|

Det var vid 06.30 på tisdagsmorgonen som räddningstjänsten i New York ryckte ut till en misstänkt gasläcka i ett tvåvåningshus i Bronx. Huset stod sedan tidigare under polisbevakning, misstänkt för marijuana-odling, uppger New York Daily News.

Misstänkt droglabb

Under tiden brandmännen letade efter gasläckan inträffade en explosion. En brandman omkom och nya andra skadades i explosionen.Enligt tjänstemän fann brandmännen material i huset som bekräftade deras misstankar om produktion av narkotika. På Twitter har polisen i New York postat starka bilder från platsen.

En film från en användare på Instagram visar stora skador på huset och kaos i kvarteret.

Många skadade

Tjugo personer ska ha skadats i explosionen. Bland dem finnsenligt ABC News sju poliser, en brandman och en civilperson.

ANNONS

Den person som dog i explosionen var en brandman som enligt New York Daily News fick ett dödligt slag mot huvudet av flygande föremål från explosionen.

- En tragedi har utspelat sig idag. Inte bara för en familj utan också för brandkåren och hela staden, säger New Yorks borgmästare Bill de Blasio till tidningen.

ANNONS