Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/6

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Eftersökt man efter New York-dåd hittad av FBI

FBI sökte under onsdagskvällen, svensk tid, efter ytterligare en man efter gårdagens attack i New York. Mannen är nu hittad. Samtidigt har den tidigare misstänkte gärningsmannen nu åtalats,

FBI efterlyste ytterligare en person efter gårdagens attack i New York. Det rör sig om en 32-årig uzbekisk man som FBI ville fråga ut, enligt nyhetsbyrån Reuters. På onsdagskvällen hittades mannen, uppger AFP. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

 

 

Samtidigt kom nya uppgifter angående den tidigare misstänkte gärningsmannen. Federala åklagarmyndigheten åtalar nu honom för attacken. Enligt åklagarna har han inspirerats till dådet av terrorgruppen Islamiska staten och han valde Halloween för att han visste att fler personer skulle befinna sig på gatan under högtiden. Detta uppger AP. CNN rapporterar att mannen ska ha tittat på terrorvideos på internet. På en presskonferens på onsdagskvällen, svensk tid, uppgavs att mannen hade börjat planera attacken för ett år sedan. 

Den misstänkta gärningsmannen är en 29-årig man som kommer från Uzbekistan, uppger polisen enligt nyhetsbyrån. 

Minst åtta personer dog 

Det var på tisdagen som en bilförare körde in i folk på en cykelväg längs med Hudson River på Manhattan, nära minnesplatsen för World Trade Canter. Minst åtta personer dog och flera skadades. Gärningsmannen sköts i buken av polis då han klev ur fordonet med två falska vapen i händerna, enligt Reuters

Läs mer: Minst åtta döda efter attack i New York

New Yorks borgmästare Bill de Blasio uppgav på en presskonferens under gårdagen att händelsen utreds som terrordåd. 

– Detta var en terrorhandling, en feg terrorhandling, riktad mot oskyldiga civila människor, sade Bill de Blasio under presskonferensen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.