Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Om Cookies

Duterte om Kim Jong-Un: "En knubbig horunge"

Den filippinske presidenten Rodrigo Duerte kallar Nordkoreas ledare Kim Jong-Un för "pajas" och "horunge". Detta bara dagar innan Duerte ska arrangera ett internationellt möte om Pyongyangregimens robottester.

Nordkoreas ledare Kim Jong-Un står inte högt i kurs hos den filippinske presidenten Rodrigo Duterte. Dagar innan Duterte ska stå värd för ett internationellt möte med anledning av Pyongyangregimens robottester fyrar han av en rad förolämpningar mot diktatorn.

– Den där Kim Jong-Un är en pajas. Han leker med farliga leksaker, den pajasen.

Duterte fortsätter med oförskämdheter om Kim Jong-Uns utseende.

– Låt er inte luras av det där knubbiga ansiktet som ser så snällt ut. Den horungen. Om han begår ett enda misstag kommer han att ödelägga halva Asien.

Uttalat sig kontroversiellt tidigare

Det är inte första gången den filippinske presidenten kommer med kontroversiella uttalanden. Han har tidigare sagt att han vill hugga huvudet av motståndare till hans blodiga krig mot droger. Duterte har också sagt att han vill döda ytterligare 50 000 människor med verkliga eller påstådda kopplingar till droghandeln i landet.

– Lyssna inte på de där människorättskritikerna. Om ni gör det ska jag hugga av era huvuden, har han sagt tidigare. 

Jämförde drogkrig med Förintelsen

Den filippinske ledaren har tidigare jämfört sitt krig mot droger med Förintelsen.

– Hitler massakrerade tre miljoner judar. Nu har vi tre miljoner missbrukare här. Jag skulle med glädje slakta dem, sade han i ett uppmärksammat uttalande, som kraftigt underskattade antalet offer för Nazitysklands folkmord.

Läs mer om Nordkorea
Mest läst